Reutilizarea publică și socială, o buna practică internațională in materia confiscării produsului infracțiunii

Reutilizarea publică și socială, o buna practică internațională in materia confiscării produsului infracțiunii

Prin operaționalizarea ANABI în subordinea Ministerului Justiției, România implementează reutilizarea publică și socială, o buna practică internațională in materia confiscării produsului infracțiunii.

Timp de 45 de zile bunurile confiscate în proceduri judiciare penale pot face obiectul reutilizării, la propunerea Agenției. Astfel, prin Hotărâre emisă de Guvernul României, un imobil confiscat ca produs al infracțiunii, poate fi transformat într-un sediu de instituție publică, centru de pregătire profesională, unitate de asistență medicală sau centru pentru protecția victimelor.

Dacă în termen de 45 de zile, în baza cererilor primite și analizate, Agenția nu formulează propuneri de reutilizare, procedura continuă cu valorificarea bunului de către ANAF.

Detalii despre bunul imobil sunt disponibile aici. https://anabi.just.ro/bunuri/imobil-situat-in-localitatea-campulung-judetul-arges-teren-intravilan-curti-constructii

Cadrul legal incident poate fi gasit aici: https://anabi.just.ro/despre-noi/legislatie-cu-privire-la-activitatea-anabi. Recomandăm parcurgerea Legii nr. 318/2015, respectiv Legea nr. 216/2016.


#MinisterulJustitiei

#ANABI

#Identificare

#Administrare

#Protectiavictimei

#Reutilizaresociala

#Reutilizarepublica





Distribuie: