Reutilizarea socială a activelor recuperate din infracțiuni și mecanisme pentru protecția victimelor

Reutilizarea socială a activelor recuperate din infracțiuni și mecanisme pentru protecția victimelor

ANABI și Expert Forum au organizat în București pe 23 noiembrie 2022 o dezbatere publică cu privire la reutilizarea socială a activelor recuperate din infracțiuni și mecanisme pentru protecția victimelor.

Scopul evenimentului a fost de a prezenta bune practici ale altor țări (SUA, Spania și Italia) despre cum poate statul oferi un sprijin adecvat victimelor infracțiunilor și să construiască un mecanism eficient de reutilizare în scopuri sociale a activelor generate prin săvârșirea de infracțiuni.

Dl. Cornel Călinescu, Director General al ANABI, a prezentat elementele de noutate introduse recent în cadrul legislativ, respectiv instituirea Mecanismului naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii. Prin acest mecanism se oferă soluţii concrete de finanţare a măsurilor de prevenire a criminalităţii. Mecansimul este dezvoltat pentru a oferi protecţie adecvată victimelor infracţiunilor, inclusiv prin operaţionalizarea unui fond de urgenţă accesibil în termen de 72 de ore de la momentul referirii unei victime către entităţile cu atribuţii în oferirea asistenţei şi protecţiei.

Participanţii au încurajat utilizarea mai frecventă a unei bune practici internaţionale, respectiv a reutilizării publice şi sociale a activelor confiscate în dosare penale.

Dna. Laura Ștefan, Director executiv al Expert Forum a moderat discuțiile.

La eveniment au participat atât reprezentanți ai instituțiilor publice din România direct interesate de acest subiect, precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care oferă sprijin și protecție victimelor infracțiunilor.

Detalii despre eveniment aici: https://expertforum.ro/reutilizarea-sociala-a-activelor-recuperate-din-infractiuni-si-mecanisme-pentru-protectia-victimelor/ 





Documente atașate
Distribuie: