O noua premiera ANABI - Agenţia a preluat în administrare 22.000.000 de monede Humans.ai (HEART)

O noua premiera ANABI - Agenţia a preluat în administrare 22.000.000 de monede Humans.ai (HEART)

Din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), a preluat în administrare 22.000.000 de monede Humans.ai (HEART), cu valoarea estimată, la acest moment, la aproximativ 300.000 euro. Fondurile au fost anterior poprite de organele de urmarire penală, în timpul perioadei de vesting, fiind transferate, cu suportul tehnic al dezvoltatorului criptomonedei, din portofelul acestei entităţi către portofelul ANABI. Vesting inseamnă perioada de blocare a monedelor cumpărate în faze anterioare unei listari publice, pe o perioada de timp, cu eliberare graduală, in tranşe. Rolul e acela de a preveni la listare operatiunile de dumping (vânzare masivă).

În această cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire grup infracțional organizat, fals informatic, înșelăciune, evaziune fiscală și deținere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Arătăm că, pe întreaga durată a procesului penal, cu acordul sau la cererea proprietarilor ori cu încuviințarea instanței, ANABI poate valorifica bunurile mobile indisponibilizate, prin licitaţii publice online.

Reamintim că principiile după care se desfășoară activitatea Agenției sunt legalitatea, confidențialitatea, integritatea, autonomia operațională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor.



Distribuie: