BINANCE și ANABI au organizat cu curs pentru investigatori crypto

BINANCE și ANABI au organizat cu curs pentru investigatori crypto

În data de 13 aprilie 2023, Binance, cel mai mare exchanger la nivel internațional în materia monedelor virtuale, a organizat la București, împreună cu Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), un atelier de lucru – parte integrantă din programul său global dedicat autorităților de aplicare a legii. Evenimentul a reunit experți ai ANABI specializați în domeniul identificării, urmăririi și administrării bunurilor rezultate din infracțiuni, precum și investigatori financiari, analiști și polițiști judiciari. 

Programul este derulat de coordonatori ai Echipei de Investigații din cadrul Binance formate din unii din cei mai experimentați foști investigatori din cadrul agențiilor de aplicare a legii din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. 

Cursul de la București a fost susținut de Jarek Jakubcek, Conducătorul Programului de Instruire Binance pentru Agenții de Aplicare a Legii (LEA) și Melanie Lefebvre, formator senior pentru autorități de aplicare a legii. 

În ultimii ani, Echipa de Investigații din cadrul Binance a condus și organizat peste 70 de sesiuni tematice anti-cybercriminalitate și infracțiuni economice cu reprezentanți ai autorităților copmpetente din diferite țări precum: Argentina, Australia, Bulgaria, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Israel, Olanda, Noua Zeelandă, Filipine, Portugalia, Spania, Suedia, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Ucraina și Marea Britanie.

“Protejarea clienților noștri este prioritatea numărul 1 la Binance. Suntem angajați să contribuim la prevenirea criminalității financiare și la crearea unui ecosistem finanicar sigur. Obiectivul nostru este să ne unim resursele cu autoritățile competente din România în prevenirea ciber criminalității. Suntem bucuroși să diseminăm expertiza noastră cu partnerii din cadrul autorităților de aplicare a legii și să sprijinim eforutile acestora de a proteja sistemul financiar din România de activitățile criminale, a declarat recent Kyrylo Khomiakov, Manager General al Binance CEE. 

“Lucrăm împreună cu autoritățile pentru a identifica și urmări conturile suspecte și activitățile frauduloase, contribuind la lupta cu terorismul, fraudele de tip ransomware, traficul de persoane, abuzul împotriva copiilor și criminalitatea financiară” a spus Jarek Jakubcek, conducătorul Programului de Instruire Binance pentru Agenții de Aplicare a Legii. Având în vedere atenția din ce în ce mai accentuată acordată domeniului crypto de către autoritățile de reglementare și de aplicare a legii, precum și de către conducători din sectorul privat, observăm o cerere în creștere pentru instruiri specializate privind combaterea crypto infracțiunilor. Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi, ne-am consolidat echipa pentru a putea realiza mai multe sesiuni de pregătire și lucrăm cu autoritățile de reglementare de pe întregul glob”. 

Cornel Călinescu, Directorul General al ANABI (autoritatea națională desemnată ca Oficiu de Recuperare și Administrare a Creanțelor provenite din Infracțiuni) a subliniat faptul că “acest eveniment contribuie l demersul autorităților naționale de creștere a capacității de combatere a formelor grave de criminalitate săvârșite inclusiv prin utilizarea în creștere a monedelor virtuale. Strategia națională în domeniul recuperării creanțelor provenite din infracțiuni, promovată de Ministerul Justiției și ANABI accentuează nevoia unei abordări de tip task-force în urmărirea bunurilor de valoare ridicată sau atipice. Această abordare este parte integrantă din misiunea comună asumată la nivelul Uniunii Europene și în plan internațional de a distruge “modelul de afaceri” al structurilor criminalității organizate și de a ne concentra asupra infracțiunilor cu prioritate ridicată și specifică.



Distribuie: