ANABI a fost sesizată cu valorificarea anticipată a unor bunuri mobile sechestrate în valoare totală de 805.198,00 EURO

ANABI a fost sesizată cu valorificarea anticipată a unor bunuri mobile sechestrate în valoare totală de 805.198,00 EURO

Săptămâna aceasta, Curtea de Apel București a respins contestația împotriva dispoziției de valorificare anticipată emisă de Tribunalul București privind bunuri mobile sechestrate în valoare totală de 805.198,00 EURO. Tribunalul București - Secția Penală a admis, în octombrie 2023, solicitarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală privind valorificarea anticipată a patru autovehicule aflate în administrarea Agenției. În această speță, având ca obiect cercetarea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, Agenția a fost desemnată, încă din anul 2021, custode al autoturismelor de către DIICOT – Structura Centrală.

În temeiul prevederilor art. 29 alin. (1) din Legea nr. 318/2015, Agenția va proceda la valorificarea, de îndată, a următoarelor bunuri:

·        autoturism marca LAMBORGHINI URUS, valoare estimată - 280.343,00 euro

·        autoturism marca LAMBORGHINI HURACAN, valoare estimată - 247.028,00 euro

·        autoturism marca MERCEDES BENZ AMG G 63, valoare estimată - 179.761,00 euro

·        autoturism marca BMW 850I XDRIVE, valoare estimată - 98.066,00 euro

Astfel, în următoarea perioadă, Agenţia va iniţia procedura de evaluare a bunurilor prin intermediul experților independenți - autorizați ANEVAR - şi va organiza licitațiile publice prin mijloace electronice pe portalul https://anabi.just.ro/licitatiionline/.

În conformitate cu dispozițiile art. 5 din Legea nr.318/2015, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate își desfășoară activitatea cu respectarea următoarelor principii: legalitatea, confidențialitatea, integritatea, autonomia operațională, celeritatea, eficiența și respectarea drepturilor și intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor și ale terților.Distribuie: