3.2.1.2. Instituționalizarea unui parteneriat activ cu societatea civilă, pentru realizarea de acţiuni şi de evenimente având ca temă principală problematica procesului de recuperare și administrare a creanțelor provenite din infracțiuni, precum și reutilizarea socială, cu accentuarea caracterului preventiv-educativ.
Responsabili:
• MJ, PÎCCJ, ANABI
Instituții implicate:
• Reprezentanți ai societății civile

Status: indeplinit / Numar: / Termen: Permanent

ANABI a promovat inițiativa “Vinerea Ușilor Deschise” în care, pe parcursul lunilor februarie şi martie 2023, a organizat în fiecare zi de vineri – între orele 10 şi 15, consultări și dezbateri publice cu reprezentanții societății civile, cu privire la Proiectul de H.G. privind aprobarea Metodologiei de emitere, distribuire și decontare a voucherelor destinate victimelor infracțiunii, pentru stabilirea cuantumului acestora, precum și a criteriilor de selectare a entităților publice și private înrolate în mecanismul de acordare și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcționarea Ministerului Justiției.

ANABI a reluat inițiativa “Vinerea Ușilor Deschise” pe parcursul lunii septembrie 2023, în fiecare zi de vineri – între orele 10 şi 14, pentru consultări și dezbateri publice cu reprezentanții societății civile, cu privire la programul anual pentru acordarea finanțărilor nerambursabile și ghidul solicitantului.Distribuie: