Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a organizat cursul cu tema Open Source Intelligence - OSINT

antet%20POCA.jpg

Data: 17.05.2021

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a organizat, în perioada 13 – 14 mai 2021, cursul cu tema Open Source Intelligence - OSINT, beneficiarii cursului fiind procurori și polițiști de pe întreg teritoriul țării, precum și personal al Agenției, persoane care lucrează efectiv în cazuri de investigații criminale, identificare de bunuri sau persoane, evaziune fiscala, spălarea banilor și corupție.

Cursul a urmărit familiarizarea participanților cu concepte precum surse de date deschise, metode și instrumente de căutare și analiză a informațiilor identificate în astfel de surse, aspecte de ordin etic și deontologic în accesarea unor astfel de informații și recomandări cu privire la elaborarea planurilor de anchetă și documentarea procesului investigațional și a rezultatelor obținute.

Totodată, cursul a vizat și o amplă sesiune demonstrativă privind utilizarea unor instrumente de lucru open source utile în procesul de căutare și structurare a datelor, precum Kali Linux și Maltego, fiind exemplificate beneficiile utilizării unor astfel de soluții inclusiv din perspectiva protecției datelor cu caracter personal a investigatorilor și asigurării pistei de audit.

Un nou curs din aceeași suită va fi organizat în intervalul 19 – 21 mai 2021 și va avea ca temă investigațiile financiare și identificarea și urmărirea monedelor virtuale.

Cursurile sunt organizate în cadrul proiectului „Consolidarea și eficientizarea sistemului național de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni” cod MySMIS 120082/cod SIPOCA 56, al cărui beneficiar este ANABI și care este implementat în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proiectul are ca scop creșterea gradului de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni, iar rezultatele așteptate în urma implementării acestuia sunt:

-       Rezultat proiect 1 - Capacitate operațională și strategică consolidată la nivelul Agenției;

-       Rezultat proiect 2 - Resurse umane  specializate în domeniul identificării, administrării și valorificării bunurilor sechestrate;

-       Rezultat proiect 3 - Bune practici identificate și diseminate în materia identificării, confiscării și valorificării bunurilor provenite din infracțiuni.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: Laura CONSTANTIN, manager de proiect, tel.: 037.257.3000, interior 100; laura.constantin@just.ro

Valoarea totală a proiectului este de 6.126.635,64 lei, dintre care asistența financiară nerambursabilă este de 83,98386280%, respectiv 5.145.385,27 lei, iar cofinanțarea eligibilă a beneficiarului este de  981.250,37 lei. Data de începere a proiectului este 29.09.2017, acesta urmând să se finalizeze în 28.07.2021, după o perioadă de implementare de 46 de luni.


Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin

Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020!

jos.png





Distribuie: