3.3.2.3. Prezentarea în format accesibil publicului larg a unor cazuri concrete de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni, precum și a celor de reutilizare socială și/sau publică.
Responsabili:
• ANABI
Instituții implicate:
• Instanțe, Parchete, MAI

Status: indeplinit / Numar: / Termen: Permanent

La data de 23 noiembrie 2022, ANABI și Expert Forum au organizat, în București, o dezbatere publică cu privire la reutilizarea socială a activelor recuperate din infracțiuni și mecanisme pentru protecția victimelor. Scopul evenimentului a fost de a prezenta bune practici ale țării noastre și a altor țări (SUA, Regatul Spaniei și Republica Italiană) despre cum poate statul oferi un sprijin adecvat victimelor infracțiunilor și să construiască un mecanism eficient de reutilizare în scopuri sociale a activelor generate prin săvârșirea de infracțiuni.

Totodată, prin buletinul informativ ANABIGRAM publicat periodic pe pagina de internet a Agenției și distribuit la evenimentele organizate de ANABI, sunt prezentate în format accesibil publicului larg activitatea agenției și cazuri concrete de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni, precum și a celor de reutilizare socială și/sau publică.

De asemenea, pe pagina de internet a Agenției și pe rețelele de socializare, sunt publicate periodic, în format accesibil publicului larg, comunicate privind activitatea ANABI, inclusiv condițiile reutilizării pentru fiecare dintre imobilele confiscate în procesele penale.Distribuie: