1.4.1.3. Implementarea unor programe accelerate de formare profesională specializată a personalului ANABI, inclusiv în domeniul open source intelligence.
Responsabili:
• ANABI
Instituții implicate:
• ANABI, Furnizori de servicii de formare

Status: derulare / Numar: / Termen: Permanent

În cadrul proiectului „Continuarea consolidării și a eficientizării sistemului național de recuperare a creanțelor provenite din infracțiuni”, au fost organizate două sesiuni de formare profesională pe tema măsurilor asigurătorii, în perioada 14-15 noiembrie 2023, respectiv 28-29 noiembrie 2023.

OBS:

De asemenea, reprezentanții ANABI au participat la o serie de sesiuni de formare, după cum urmează:

·        atelierul de lucru din 16 mai 2023 privind recomandările Reprezentantului Special și Coordonatorului OSCE pentru combaterea traficului de ființe umane cu privire la necesitatea de a consolida prevenirea împotriva traficului de persoane în contextul fluxurilor de migrație în masa;

·        atelierul de lucru Chainalysis derulat în perioada 21-23 noiembrie 2023, la sediul DIICOT, pe tema investigațiilor financiare și a criptomonedelor.

În perioada 27-30 septembrie 2022, reprezentantul ANABI a participat la cursul Chainalysis Cryptocurrency Fundamentals, în domeniul criptomoendelor.

În perioada 24-25 octombrie 2022, reprezentantul ANABI a participat la cursul Chainalysis Reactor, în domeniul criptomoendelor, iar în perioada 26-27 octombrie 2022, a participat la grupul de lucru în domeniul criptomonedelor organizat la București.

În perioada 25-27 aprilie 2023, reprezentantul ANABI a participat la grupul de lucru în domeniul criptomonedelor organizat la Budapesta.

În perioada 5-7 decembrie 2023, reprezentantul ANABI a participat la grupul de lucru în domeniul criptomonedelor organizat la Praga.

 

 Distribuie: