1.1.3.1. Operaționalizarea versiunii Beta (dezvoltarea modulelor și testarea) Sistemului Național Integrat de Evidență a Creanțelor provenite din Infracțiuni – ROARMIS.
Responsabili:
• ANABI, PÎCCJ
Instituții implicate:
• MJ, PÎCCJ, MAI, Instanțe, Parchete, ANAF

Status: indeplinit / Numar: / Termen: 2021 - 2022

În cadrul proiectului Dezvoltarea sistemului informatic național integrat de evidență a creanțelor provenite din infracțiuni”, cod SIPOCA 763, MySMIS 135331, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, a fost dezvoltată aplicația ROARMIS. În cursul anului 2022, versiunea de test a aplicației a fost testată în cadrul ANABI. 

OBSERVAȚII:

După închiderea proiectului, în vederea testării variantei finale a aplicației ROARMIS, în perioada septembrie-octombrie 2023, în cadrul ANABI au fost testate modulele dezvoltate în aplicație, precum și fluxurile de lucru aferente, în funcție de specificul lucrărilor gestionate.

În luna mai 2023, Curțile de Apel București, Craiova și Iași, precum și instanțele din circumscripția acestora, au fost desemnate pentru testarea aplicației pilot.

În ceea ce privește operaționalizarea în sistem pilot a aplicației ROARMIS la nivelul parchetelor, Curțile de Apel București, Craiova și Iași, precum și parchetele din circumscripția acestora, au fost desemnate pentru testarea aplicației pilot.

Testarea aplicației a fost stabilită până în data de 20.02.2023.

Ulterior, odată cu demararea sesiunilor regionale de instruire, informațiile necesare pentru logarea în aplicație au fost transmise către toate persoanele care au participat la sesiunile de instruire organizate.

După închiderea proiectului, în vederea testării variantei finale a aplicației ROARMIS, în perioada septembrie-octombrie 2023, informațiile necesare pentru logarea în aplicație (link+date cont) au fost retransmise către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție care a diseminat informațiile la nivelul tuturor unităților de parchet.

În cursul lunii noiembrie 2023, ANABI a transmis către ANAF informațiile necesare pentru logarea în aplicație, în vederea testării variantei finale a aplicației ROARMIS.
Distribuie: