Dezbatere publică având ca temă - “Urmărirea și recuperarea efectivă a produsului infracțiunii prin măsuri de consolidare și dezvoltare a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate”

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), în parteneriat cu Asociația Expert Forum, organizează în data de 23.02.2021 o dezbatere publică online având ca temă: “Urmărirea și recuperarea efectivă a produsului infracțiunii prin măsuri de consolidare și dezvoltare a Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate”.

La dezbatere va participa domnul Stelian Ion, Ministrul Justiției, precum și reprezentanți din cadrul Comisiei Europene, EUROPOL: Oficiului European de Poliție, precum și din cadrul Departamentului Transfrontalier al US Marshall Services - Statele Unite ale Americii.

Evenimentul va fi moderat de către doamna Laura Ștefan, director executiv Expert Forum.

Întâlnirea va avea loc online, via platforma Zoom, între 16.30 și 18.00, și este dedicată reprezentanților instituțiilor publice cu competențe în acest domeniu (la nivel național și internațional), societății civile și jurnaliștilor. Evenimentul se va desfășura în limba engleză și va fi disponibilă traducere.

Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați aici: https://zoom.us/webinar/register/WN_4Jq4KZu1RuOtHEvYBY3RcQ.

Agenda întâlnirii poate fi vizualizată aici.

Acest eveniment este organizat în contextul lansării în dezbatere publică pe parcursul anului 2020 a proiectului de politică publică privind urmărirea şi recuperarea efectivă a produsului infracțiunii prin măsuri de consolidare şi dezvoltare a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Documentul poate fi consultat aici.

Prin înființarea ANABI, România a propus o abordare integrată a recuperării activelor provenite din infracțiuni combinând funcțiile suport pentru organele de urmărire penală și instanțe cu cele de cooperare internațională, de gestionare efectivă a bunurilor indisponibilizate și de reutilizare socială a bunurilor și valorilor confiscate. Puteți accesa cele mai recente informații referitoare la activitatea ANABI desfășurată în cei patru ani de la înființare aici.




Documente atașate
Distribuie: