A
A
RO EN FR

10/2020

August

Primele rezultate ale licitaţiilor organizate de ANABI prin mijloace electronice

În mai puțin de două luni de la lansarea portalului dedicat valorificării bunurilor sechestrate în proceduri judiciare penale, ANABI a reușit finalizarea, din prima licitație, a unui număr de 10 proceduri. Acestea au inclus bunuri complexe, precum stocuri de marfă, materiale de construcții, dar și bunuri individuale, în special autovehicule.

Este de remarcat faptul că de la lansarea portalului peste 37500 de utilizatori unici, dintre care aproximativ 12% din afara  tarii, au accesat portalul și au realizat peste 370000 de vizualizări ale paginilor dedicate licitațiilor. De asemenea, aproximativ 200 de utilizatori au licitat deja pe platforma online. Rata de conversie în bani a bunurilor sechestrate valorificate este de peste 129% prin raportare la prețul net de evaluare și prețul efectiv încasat (aproximativ 900000 lei la care se adaugă și TVA colectat, aproximativ 100000 lei).

În acest context ANABI anunță lansarea unei noi licitații privind mijloace de transport feroviar, bunuri evaluate la aproximativ 1 milion de euro. Detalii pot fi obținute de aici: https://anabi.just.ro/licitatiionline/.

Prin digitalizarea procedurilor de lucru aferente organizării acestor licitații se asigură transparența și accesul facil la informații privind activitatea ANABI, fiind consolidate totodată mecanismele interne de management eficient al resurselor publice.

site%20anabi.png